Hieronder enkele reacties van deelnemers aan de trainingen.


De training heeft mij heel veel gebracht. Ik ben er gemotiveerd aan begonnen omdat ik vooral in mijn werk tegen mijn grenzen aan liep. Heb geleerd om meer in het “zijn” te leven en minder in de
“doen” modus. Als doener is en was het een hele uitdaging. Loslaten en minder streperig zijn blijft voor mij lastig, maar ik heb tools gekregen om mee te oefenen. Ik kan nu in lastige situaties met de ademhalingsoefeningen en aandacht even afstand nemen van de situatie. Voel me rustiger en dit wordt ook bevestigd door mijn naasten. Het is voor mij tot nu toe ook geen probleem om te blijven oefenen.

Vrouw, Teamleider, 55 jaar, Langezwaag


Je zou kunnen zeggen dat ik nu "verlicht" ben. Ik trek niet meer zo zwaar aan sommige dingen. Zo heb ik meer vrijheid. Dit zonder dat er iets in mijn omgeving is veranderd.

Man, 35, Senior Software Engineer, Heerenveen


Wilma wist een veilige sfeer te creëren, waardoor iedereen behoorlijk open was over zichzelf. Er gebeurde die avond iets! Tijdens de bodyscan "overviel" mij een stuk rust! Lekker 30 minuten voor mezelf! Een aparte ervaring.

Man, 55, Rijksambtenaar, Heerenveen


Ik merk dat ik toch wel regelmatig even een van de oefeningen doe. Ik kan nu milder kijken naar bepaalde zaken. Minder snel een oordeel vormen. Dat is voor mij als leidinggevende zeker een pluspunt.

Vrouw, 51, leidinggevende in de zorg, Leeuwarden


Meerwaarde voor mij als leidinggevende is dat ik meer vanuit rust kan handelen en daardoor een betere focus heb en prioriteiten kan stellen. Er is zoveel te doen dat ik voorheen de neiging had in de waan van de dag mee te gaan.

Vrouw, 39, leidinggevende in de zorg, Leeuwarden


Ik was erg tevreden over de cursus en heb veel geleerd. In het begin voelden de meditatieoefeningen een beetje als straf. Uiteindelijk als beloning.

Vrouw, 58, werkzaam in het onderwijs, Heerenveen


De locatie was goed, groepsgrootte ook. Wilma zorgde voor een vertrouwd gevoel in de groep. Wat ik voor mezelf van de training heb meegekregen: meer momenten van de dag even bewust van wat ik doe, mezelf vaker even stopzetten, en dat geeft rust.

Vrouw, 25 jaar, Heerenveen


De opbrengst voor mij is toch wat rust, bewuster dingen beleven, minder snel in paniek.

Vrouw, 43 jaar, Wolvega


Door de training heb ik andere kanten van mezelf leren kennen.

Man, 35, Projectingenieur, Leeuwarden


Ik heb concrete handvatten gekregen om meer ruimte in mijn degelijks leven in te passen. Ik ben veel minder een slaaf van mijn handelen, mijn gedachten en mijn emoties.

Vrouw, 31, Ambulant Begeleider in het Onderwijs


De training heeft mij manieren geboden om situaties te hanteren waarin ik mezelf niet in de hand heb. De oefeningen hebben geholpen tegen migraine.  ... Ik kan mezelf beter beheersen door eerst afstand te nemen van situaties en dan bewust mijn reactie te bepalen.

Man, 41, Hoofd ICT


Mindfulness heeft mij geholpen bij het accepteren van mijn burnout en het was een goede start in mijn herstelproces.

Vrouw, 32, Accountant


Uit het nieuws


David van Reybrouck

David van Reybrouck over mindfulness

Auteur David van Reybrouck had niet veel op met het - volgens hem - 'softe' mindfulness. Maar hij ontdekte dat mindfulness in een groot aantal gevallen een positief verschil kan maken op het gebied van bijvoorbeeld emotie management, geweldloze communicatie en bij een depressie of een burn-out. Hij schreef daarover het boek "Vrede kun je leren". Daarin geeft weer hoe we lichamelijk inmiddels extreem hygiënisch zijn, maar dat het niet al te best gesteld is met onze "mentale hygiëne". En dat heeft gevolgen...

Een interview met hem bij "De Wereld Draait Door' valt HIER te zien


 20 maart 2017 Nu.nl: Brandweer en defensie willen rol voor Mindfulness bij opleiding. 


21 maart 2017 TV Gids: Sophie Hilbrand in de mentale kreukels. Sophie Hilbrand gaat voor haar nieuwe programma ook in de leer bij comédienne Ruby Wax. Zij zweert bij mindfulness en geeft haar tips om zelf ook bewuster te leven.


Ontwikkel je veerkracht met Mindfulness - lees HIER

Uit het Magazine For You

Veerkracht-mindfulness-site


 

Paul Witteman ging op zoek naar geluk: 'Dank zij Mindfulness heb ik echt winst geboekt....'. Bekijk hier de Mindfulness Promo.

paul-witteman-kop


 

Hanneke Groenteman knapte enorm op van mindfulness...


 

Als je denkt dat je het te druk hebt voor meditatie, lees dit


 

Een cursus mindfulness helpt beter tegen slaapproblemen bij senioren dan informatie over een goede slaaphygiëne... Lees er HIER meer over