MINDFULNESS (MBSR)

Even Stilstaan……………. een hele vooruitgang!
Breng Mindfulness in je leven en je werk. Een investering in meer kwaliteit van leven. Mindfulness betekent opmerkzaamheid, aandachtig aanwezig zijn. Mindfulness beoefenen is oefenen in bewust aandacht geven, in dit moment en zonder oordeel (Jon Kabat-Zinn). Kabat-Zinn, grondlegger van mindfulness, ontwikkelde een training waarin we kunnen leren om opmerkzamer met onze gedachten, emoties, pijn, vermoeidheid en stress om te gaan. Dit bewustzijn geeft meer acceptatie, rust en vrede. Het is een actieve methode, ieder kan zelf haar/zijn kwaliteit van leven verbeteren. Het is een op ‘empowerment’ gebaseerde methode.

Mindfulness MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)

Er is inmiddels ruim 30 jaar ervaring opgedaan met het zogenaamde Mindfulness MBSR programma: mindfulness-based stress reduction program. De onderzoeken zijn positief over de effecten:

  • mindfulness vermindert angst
  • brengt emoties in balans
  • versterkt ons immuunsysteem. 

Wilma Westers is gecertificeerd Mindfulness (MBSR) - trainer in Heerenveen, Friesland

Wilma Westers is aangesloten bij de VMBN

Data nieuwe training hier>>

Uit het nieuws


David van Reybrouck

David van Reybrouck over mindfulness

Auteur David van Reybrouck had niet veel op met het - volgens hem - 'softe' mindfulness. Maar hij ontdekte dat mindfulness in een groot aantal gevallen een positief verschil kan maken op het gebied van bijvoorbeeld emotie management, geweldloze communicatie en bij een depressie of een burn-out. Hij schreef daarover het boek "Vrede kun je leren". Daarin geeft weer hoe we lichamelijk inmiddels extreem hygiënisch zijn, maar dat het niet al te best gesteld is met onze "mentale hygiëne". En dat heeft gevolgen...

Een interview met hem bij "De Wereld Draait Door' valt HIER te zien


 20 maart 2017 Nu.nl: Brandweer en defensie willen rol voor Mindfulness bij opleiding. 


21 maart 2017 TV Gids: Sophie Hilbrand in de mentale kreukels. Sophie Hilbrand gaat voor haar nieuwe programma ook in de leer bij comédienne Ruby Wax. Zij zweert bij mindfulness en geeft haar tips om zelf ook bewuster te leven.


Ontwikkel je veerkracht met Mindfulness - lees HIER

Uit het Magazine For You

Veerkracht-mindfulness-site


 

Paul Witteman ging op zoek naar geluk: 'Dank zij Mindfulness heb ik echt winst geboekt....'. Bekijk hier de Mindfulness Promo.

paul-witteman-kop


 

Hanneke Groenteman knapte enorm op van mindfulness...


 

Als je denkt dat je het te druk hebt voor meditatie, lees dit


 

Een cursus mindfulness helpt beter tegen slaapproblemen bij senioren dan informatie over een goede slaaphygiëne... Lees er HIER meer over