blueINTERVISIE

  • Intervisie is een krachtig ontwikkelingsinstrument dat ingezet kan worden binnen een team of organisatie. Het verder ontwikkelen van de professionaliteit van medewerkers en van een prettiger samenwerkingsklimaat vormen de kern van een intervisie-proces.

  • Door persoonlijk casuïstiek in te brengen uit de werksetting en het delen van ervaringen en emoties wordt op constructieve wijze het probleemoplossend vermogen vergroot.

  • Ook voor professionals of managers die er alleen voor staan, is intervisie een ideale mogelijkheid om gestructureerd ervaringen met anderen te delen en inzichten te krijgen in nieuwe wegen. Het reflecteren op professioneel handelen en dilemma's uit de dagelijkse praktijk binnen een veilige setting blijkt goed te werken.

  • De begeleiding van een ervaren intervisor voor een bepaalde periode is een belangrijke succesfactor om een sfeer van veiligheid, openheid en vertrouwen te creëren. Wilma Westers is een zeer ervaren intervisor

Uit het nieuws


David van Reybrouck

David van Reybrouck over mindfulness

Auteur David van Reybrouck had niet veel op met het - volgens hem - 'softe' mindfulness. Maar hij ontdekte dat mindfulness in een groot aantal gevallen een positief verschil kan maken op het gebied van bijvoorbeeld emotie management, geweldloze communicatie en bij een depressie of een burn-out. Hij schreef daarover het boek "Vrede kun je leren". Daarin geeft weer hoe we lichamelijk inmiddels extreem hygiënisch zijn, maar dat het niet al te best gesteld is met onze "mentale hygiëne". En dat heeft gevolgen...

Een interview met hem bij "De Wereld Draait Door' valt HIER te zien


 20 maart 2017 Nu.nl: Brandweer en defensie willen rol voor Mindfulness bij opleiding. 


21 maart 2017 TV Gids: Sophie Hilbrand in de mentale kreukels. Sophie Hilbrand gaat voor haar nieuwe programma ook in de leer bij comédienne Ruby Wax. Zij zweert bij mindfulness en geeft haar tips om zelf ook bewuster te leven.


Ontwikkel je veerkracht met Mindfulness - lees HIER

Uit het Magazine For You

Veerkracht-mindfulness-site


 

Paul Witteman ging op zoek naar geluk: 'Dank zij Mindfulness heb ik echt winst geboekt....'. Bekijk hier de Mindfulness Promo.

paul-witteman-kop


 

Hanneke Groenteman knapte enorm op van mindfulness...


 

Als je denkt dat je het te druk hebt voor meditatie, lees dit


 

Een cursus mindfulness helpt beter tegen slaapproblemen bij senioren dan informatie over een goede slaaphygiëne... Lees er HIER meer over