blue

COACHING

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het coachen van individuen en teams.

Het samen 'op reis' gaan betekent dat ik luister, aandacht geef en andere perspectieven laat ontdekken. In de worsteling, in het conflict, in de probleemsituatie op zoek naar mogelijke wegen om je reis weer verfrist te vervolgen, dat is een appèl doen op ieders eigen krachtbronnen. Dat is uitgaan van persoonlijk leiderschap.

Coachen is een proces van bewustworden, stimuleren, inspireren en leren door te doen.

Ik heb veel ervaring met leidinggevenden in hoger en middenkader. Ik nodig mensen uit om zichzelf nog meer te ontdekken. Dat doe ik met een dosis plezier en humor (coachen hoeft echt niet 'zwaar' te zijn) - maar altijd met respect voor ieders eigen 'reis'.

Naast beproefde methodieken als associatie, visualisatie, mindfulness, feed-back, wandelen en actief luisteren, gebruik ik mijn jarenlange ervaring, inzichten en intuïtie om van iedere coaching 'maatwerk' te maken. De verbondenheid met jezelf vergroten, tussen denken en doen en ons gevoel, een verbinding met je hart.


Als achtergrond neem ik mee:

  • verschillende sociaal agogische opleidingen
  • opleidingen tot coach
  • leiderschapstrainingen
  • nlp opleiding
  • afgeronde opleiding tot mediator
  • gecertificeerd mindfulness (mbsr) trainer

    Ik werk vanuit Oudehorne (dichtbij Heerenveen, Friesland).

 

Uit het nieuws


David van Reybrouck

David van Reybrouck over mindfulness

Auteur David van Reybrouck had niet veel op met het - volgens hem - 'softe' mindfulness. Maar hij ontdekte dat mindfulness in een groot aantal gevallen een positief verschil kan maken op het gebied van bijvoorbeeld emotie management, geweldloze communicatie en bij een depressie of een burn-out. Hij schreef daarover het boek "Vrede kun je leren". Daarin geeft weer hoe we lichamelijk inmiddels extreem hygiënisch zijn, maar dat het niet al te best gesteld is met onze "mentale hygiëne". En dat heeft gevolgen...

Een interview met hem bij "De Wereld Draait Door' valt HIER te zien


 20 maart 2017 Nu.nl: Brandweer en defensie willen rol voor Mindfulness bij opleiding. 


21 maart 2017 TV Gids: Sophie Hilbrand in de mentale kreukels. Sophie Hilbrand gaat voor haar nieuwe programma ook in de leer bij comédienne Ruby Wax. Zij zweert bij mindfulness en geeft haar tips om zelf ook bewuster te leven.


Ontwikkel je veerkracht met Mindfulness - lees HIER

Uit het Magazine For You

Veerkracht-mindfulness-site


 

Paul Witteman ging op zoek naar geluk: 'Dank zij Mindfulness heb ik echt winst geboekt....'. Bekijk hier de Mindfulness Promo.

paul-witteman-kop


 

Hanneke Groenteman knapte enorm op van mindfulness...


 

Als je denkt dat je het te druk hebt voor meditatie, lees dit


 

Een cursus mindfulness helpt beter tegen slaapproblemen bij senioren dan informatie over een goede slaaphygiëne... Lees er HIER meer over