lichtgroen2

Actief Leren trajecten zijn inspirerend!

Westers Consult begeleidt deze trajecten als procesbegeleider.

  • De werkvorm is erg geschikt voor organisaties die met leidinggevenden en medewerkers nieuwe beweging willen creëren, omdat men in situaties zit die 'vast' zitten of waar verandering echt noodzakelijk is.

  • Door alle deelnemers aan het traject uit te nodigen een bijdrage te leveren aan de oplossing van een vraagstuk ontstaan onverwachte ideeën en openingen voor vervolg-activiteiten.

  • Het 'opnieuw' ontmoeten van elkaar op een andere manier verbindt medewerkers. Actief Leren is een vorm van leren die een appèl doet op ieders kwaliteiten, kennis en motieven. De metafoor die bij dit traject past is die van een 'trektocht'. Ieder neemt actief deel en in het leerproces is de interactie tussen alle medewerkers uitgangspunt. Het traject stimuleert eigen initiatief, verantwoordelijkheid nemen en geven en meer lef om elkaar constructief aan te spreken.

  • De rol van de procesbegeleider is te vergelijken met de rol van een gids: bewaken van een aantal voorwaarden die voor structuur en veiligheid zorgen en door eigen levenservaring de tocht met interventies begeleiden. Een cruciale succesfactor bij deze tocht is de stimulans van het leidinggevend kader.

Zie voor informatie ons artikel over Actief Leren: leerbegeleider als gids bij een trektocht 


U kunt hier ons artikel Hoe krijg ik ze mee downloaden. Dit artikel is gepubliceerd in het Vakblad voor Kinderopvang en Peuterspeelzalen "Managemant Kinderopvang".

 

Uit het nieuws


David van Reybrouck

David van Reybrouck over mindfulness

Auteur David van Reybrouck had niet veel op met het - volgens hem - 'softe' mindfulness. Maar hij ontdekte dat mindfulness in een groot aantal gevallen een positief verschil kan maken op het gebied van bijvoorbeeld emotie management, geweldloze communicatie en bij een depressie of een burn-out. Hij schreef daarover het boek "Vrede kun je leren". Daarin geeft weer hoe we lichamelijk inmiddels extreem hygiënisch zijn, maar dat het niet al te best gesteld is met onze "mentale hygiëne". En dat heeft gevolgen...

Een interview met hem bij "De Wereld Draait Door' valt HIER te zien


 20 maart 2017 Nu.nl: Brandweer en defensie willen rol voor Mindfulness bij opleiding. 


21 maart 2017 TV Gids: Sophie Hilbrand in de mentale kreukels. Sophie Hilbrand gaat voor haar nieuwe programma ook in de leer bij comédienne Ruby Wax. Zij zweert bij mindfulness en geeft haar tips om zelf ook bewuster te leven.


Ontwikkel je veerkracht met Mindfulness - lees HIER

Uit het Magazine For You

Veerkracht-mindfulness-site


 

Paul Witteman ging op zoek naar geluk: 'Dank zij Mindfulness heb ik echt winst geboekt....'. Bekijk hier de Mindfulness Promo.

paul-witteman-kop


 

Hanneke Groenteman knapte enorm op van mindfulness...


 

Als je denkt dat je het te druk hebt voor meditatie, lees dit


 

Een cursus mindfulness helpt beter tegen slaapproblemen bij senioren dan informatie over een goede slaaphygiëne... Lees er HIER meer over